Ringerike Trekkspillklubb

Orkestermusikk innen klassisk, underholdning, kirkemusikk, gammeldans og folkemusikk

Steinar Eriksen
Steinar Eriksen

STEINAR ERIKSEN
MUSIKALSK LEDER

Tlf. 908 32 908

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Steinar startet Ringerike Trekkspillklubb i 1976 sammen med 12 andre (bl.a. far Thorbjørn), noe han fortsatt er ildsjel og musikalsk leder for. Han startet sin musikkreise som 10 åring hos Arild Formoe. Tidlig viste han gode evner og i 1970 ble han Norgesmester som solist for første gang. Siden ble det mange titler som solist (Norsk og Nordisk mester) samt gode plasseringer i internasjonale mesterskap. Dette resulterte i flere TV-oppdrag både i Norge og Norden (bl.a. hos Lennart Hyland, sammen med Jan Eggum). I tillegg har han blitt Norgesmester i flere klasser, som duett (sammen med bror Øystein), kammermusikk, solist med orkester, underholdning og gammeldans. Etter Formoe ble det timer med Arnstein Johansen og så noen år på Norges Musikkhøgskole med Jon Faukstad.

 

Steinar spilte også til dans i mange år, først sammen med 4 andre. Ivar Simastuen benyttet stort sett Steinars orkester. Etter noen år ble det trio og de var aktive fra 1976 til 1992 (Jan Andreassen og Steinar Halvorsen). Brødr. Eriksens kvartett (Steinar og Øystein, Jan Andreassen og Tormod Aune) var svært aktive på 80-tallet med oppdrag rundt i landet og mange radioprogram med bl.a. Sven Nyhus som produsent, samt flere TV-program.

 

Øystein og Steinar hadde også eget platestudio (Viklund Lydstudio) hvor det ble spilt inn og produsert mange plater/kassetter av kjente og ukjente orkester fra hele landet samt radioprogram for NRK.

 

I 2004 ble Steinar tildelt «Sangens og Musikkens Hederstegn» med begrunnelse «tildeles Steinar Eriksen som gjennom lang tid har ydet en særdeles betydningsfull innsats for sang- og musikklivet på Ringerike». Ikke mange har fått denne utmerkelsen på Ringerike.

 

Trekkspillklubbens historie er også en god del av Steinar sin musikalske historie. Stort sett all musikk som trekkspillklubben spiller har Steinar arrangert. Musikken har imidlertid aldri vært hans yrke, men nå er han pensjonist og har solgt IT-bedriften sin.

Bjørn Folke Persson

BJØRN FOLKE PERSSON
TREKKSPILL

Tlf. 99259920,

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Født i 1952, bor i Jevnaker

 

Bjørn startet med trekkspill hos Arild Formoe i 5-6-årsalder. Han fortsatte her helt til gymnastiden, deretter med ett opphold på noen år. Senere med egne barn som vokste opp, begynte Bjørns datter med trekkspill, og Bjørn ble fristet til å starte igjen. Her ble det en tid med Modum Trekkspillklubb med, blant andre, Arild Fomoe, Håvard Svendsrud, Gunn Bjerke og Frank Andersen.

 

Samspill med Øystein Langhelle, Frank Andersen og Arild Formoe i Arilds musikkrom i boligen i Steinsåsen ga også mange hyggelige trekkspilltreff.

 

Bjørn har vært med i Ringerike Trekkspillklubb siden 1999.

Grete Felberg

GRETE FELBERG - TREKKSPILL

Tlf 930 37 385

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Grete Felberg er født 1948, er fra Åsbygda, bor i Hønefoss.

 

Grete startet hos Formoes Trekkspillskole i 12-årsalderen, og Hønefoss Trekkspillorkester og Formoes Elevorkester ble grunnlag for en morsom og meningsfull hobby. Hun spilte duetter med Wenche Kristiansen i ungdomstida og jobbet ett år hos Birgit Støen Musikkstudio på Hamar, før musikklinjen ved Bergen Lærerskole 1970-73.

 

Grete har jobbet som lærer bl. a. i musikk i Ringerike Kommune fra 1974-2014, spilt duetter med Beate Teigen, samarbeidet med Harald Gundhus i «Syng, klapp og swing», hadde dansejobber i «Raggsokken» med Tormod Aune, Tom Johannesen og Geir Hansen. Senere overtok «Rytme 4» med Tormod, Ole Føli og mannen hennes, Tor Arne Jonsen. Sammen med Tor Arne deltok hun også på mange innspillinger for NRK. Grete var med i Ringerike Trekkspillklubb fra 1989-90 og ble med igjen fra 2009.

Gunn Bjerke

GUNN-HEGE NORDALEN BJERKE -
TREKKSPILL

Tlf. 416 78 581

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Gunn-Hege Nordalen Bjerke er født i 1952, bor i Vikersund

Hun fikk trekkspillundervisning hos Arild og Elfrid Formoe i Vikersund fra hun var 8-12 år.

 

Fra 1982 spilte hun for Ringerike Bygdeungdomslags leikarring i Hønefoss. Med denne gruppa var hun med på internasjonal folkedans-/musikkfestival i Østerrike i 1983. I 1987 deltok Gunn på Landsfestivalen i gammeldansmusikk i Trondheim med gruppa "Flatbygd og døl", en gruppe med deltakere fra Numedal, Sigdal og Modum. Hun spilte for Ringerike Folkedansgruppe med tur til Bulgaria i 1988.

 

Gunn Startet i Modum trekkspillklubb i 1990, da under musikalsk leder Arild Formoe. I 1997 spilte hun for Røsslyng Ungdomslag, en folkedansgruppe fra Modum, med tur til Tsjekkia i 1996. Gunn tok initiativ til å starte Modum Spell og Danselag i 1995, hvor hun var spillende medlem i noen år.

 

Gunn er også aktiv med kulturutveksling med musikere fra Russland, Sverige, Tsjekkia, Østerrike og Italia.

 

Gunn var med i Ringerike Trekkspillklubb fra 2002-2006 og ble med igjen fra 2016

Ingvill Ringen

INGVILL RINGEN - TREKKSPILL

Tlf. 408 56 689
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Ingvill Ringen er født i 1968, bor i Hønefoss
Hun begynte på trekkspillkurs hos Arild Formoe som 11-åring i 1979. Etter hvert startet Arild, sammen med sin kone Elfrid, opp Hønefossungdommens Trekkspillorkester. Her spilte Ingvill fram til 1983. I denne perioden deltok hun også som solist ved flere distriktsmesterskap og landsfestivaler.

 

Etter mer enn 30 års trekkspilldvale bestemte hun seg for å begynne å spille igjen i 2017 og fikk være med i Ringerike Trekkspillklubb. Det ble en bratt læringskurve, men med øvingsvilje og spilleglede kom hun i gang igjen. En toårsperiode tok hun også privat-timer hos en ung og svært dyktig trekkspiller, Bjørn Petter Tøsse.

 

I 2020 begynte Ingvill med å lære å spille sekkepipe, som er et langsiktig prosjekt.

 

Ingvill sier følgende om å være med i RTK: Jeg trives godt med å spille trekkspill i RTK. Vi spiller variert musikk og er ute på mange forskjellige små og store oppdrag. Det gir meg mye å se at publikum gleder seg over musikken vår..

Jan Ivar Fredriksen

JAN IVAR FREDRIKSEN - TREKKSPILL

Tlf. 464 10 533

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Jan Ivar Fredriksen er født i 1960, bor i Haugsbygd utenfor Hønefoss.

 

Jan Ivar startet med elektronisk orgel fra 10-årsalder med kjente lokale musikere; Frank Henry Andersen og Inger Bjørnstad, som inspirerende lærere ved Henschiens Musikkskole. Senere ble det trekkspill ved Formoes Trekkspillskole fra 14-årsalder, etter hvert med Formoes Elevorkester og Hønefoss Trekkspillorkester.

 

Han startet med spillejobber med hygge-, taffel- og dansemusikk i sluttede selskaper fra 17-årsalder. Dette varte fram til 1994. Viktige arenaer var Sundvollen Hotell, Sundøya Fjordrestaurant og Klækken Hotell. I en periode var trekkspilleren Hans Henrik Halden partner. Fra 1987-1994 spilte Fredriksen med trompetisten Rolf Smith. Parallelt jobbet Jan Ivar som instruktør fra 1980, først ved Henschiens Musikkskole, senere ved Furunes Musikk/Yamaha Musikkskole i Stjørdal, og senere, Hønefoss Musikk/Yamaha Musikkskole i Hønefoss. Han ledet Vang Skoles Foreldrekorps i 2004/2005.

 

Jan Ivar ble med i Ringerike Trekkspillklubb fra høsten 2020.

Kristin Krogvold Eriksen

KRISTIN KROGVOLD ERIKSEN - TREKKSPILL

Tlf. 93200781

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kristin er født i 1969 i Asker, bor nå på Jevnaker.

 

Kristin begynte å spille trekkspill i 1976 hos Birgit Støen. I 1980 begynte hun hos Anders Grøthe. Ved Rud videregående skole i Bærum gjennomførte hun musikklinja. Deretter ble det seks års musikkutdannelse ved Norges Musikkhøgskole med Jon Faukstad som lærer.

 

Kristin har vært solist med Asker Orkesterforening og symfoniorkesteret ved Norges musikkhøgskole.

 

Hun har også konkurrent flere ganger i inn- og utland. Gjennom årene har Kristin sanket 20 NM-titler hvorav 6 titler som solist. Resten fordeler seg på klassene for duett, kammer, orkester, underholdning og gammeldans.

 

Hun har også spilt i Oslo trekkspillklubb og Asker trekkspillorkester. I Asker trekkspillorkester var hun også dirigent i mange år.

 

Kristin har gjennom flere år vært benyttet som dommer under NM i alle klasser. Musikken er også med i hennes daglige virke som rektor ved Jevnaker kulturskole.

Svein-Egil Sørlie

SVEIN-EGIL SØRLIE

TREKKSPILL

Tlf. 906 50 550

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Svein Egil Sørlie er født i 1958, bor på Gran.

 

Han kjøpte sitt første trekkspill for konfirmasjonspenger og startet som 15 åring på trekkspillkurs i Hadeland trekkspillklubb. Her var Konrad Sørumsbrenden, klubbens musikalske leder, Svein Egils første lærer. Etter en stund ble det også private timer hjemme hos ham på Jaren, senere også spilling i klubben. Svein Egil er fortsatt medlem i Hadeland Trekkspillklubb, hvor han tidvis spiller gitar.

 

Etter et års tid hos Konrad Sørumsbrenden ble det spilletimer hos Ole Ugelstad i Oslo, en svært dyktig pedagog. Her ble det spilletimer en kveld i uka over en syvårsperiode. 

 

Svein Egil har også bred erfaring som dansemusiker, først alene med bare trekkspillet i brylluper og andre sammenkomster, etter hvert sammen med Arnstein Sørumsbrenden, da på gitar og sang. Her ble det også radioopptreden, sammen med Håkon Nilsen på bass og Tor Braun på gitar.

 

Svein Egil spilte i Ringerike Trekkspillklubb noen år på slutten av 80 tallet og begynte på igjen i januar 2012. Om klubben uttaler Svein Egil følgende: «Jeg synes det er veldig inspirerende og spille i en klubb med så mange dyktige musikere og lærer hele tiden noe nytt sammen med Steinar & Co.»   

Nina Jorstad

NINA JORSTAD - TREKKSPILL

Erlend Enger

ERLEND ENGER -
TREKKSPILL

Tlf. 928 33 959
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Erlend Enger er født i 1971 og bor i Sløvika i Jevnaker. Han begynte på trekkspill hos Arild Formoe som 8-åring. Han spilte i Hønefossungdommens Trekkspillorkester og senere i Hønefoss Trekkspillorkester fram til begynnelsen av 90-tallet. I samme periode spilte Erlend også i gammeldansgruppa «Polkagrisene» sammen med blant andre Thorleif Westby (trekkspill), Øystein Eriksen (EL-bass) og Jan Willi Andreassen (gitar).

 

Erlend har vært musikalsk leder for Narvik Trekkspillklubb og en lengre periode for Moss Trekkspillorkester. Han har flere NM-medaljer sammen med både Moss Trekkspillorkester og Moss Spellemannskompani.

 

Erlend spiller også i gruppa «Hadelaget» (fele/trekkspill/kontrabass). Gruppa spiller mest folkemusikk og spiller fast for danselaget «Furuleiken» på Hadeland.

 

 

Arve Strand

ARVE STRAND -
TREKKSPILL

Thorleif Westby

THORLEIF WESTBY

TREKKSPILL

Sverre Sørum

SVERRE SØRUM -

TREKKSPILL

Tlf. 90638009,

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Sverre Sørum er født i 1967, bor på Bjoneroa

 

Sverre startet med trekkspill hos Arild Formoe i 1976. Her ble han etter hvert medlem i Formoes Elevorkester. Etter dette ble de Ringerike Trekkspillklubb fra 1981.

Fra 1978 ble Sverre med i Bjoneroa Musikkorps, her med kornett som instrument. I Studietiden ved Norges Landbrukshøyskole spilte han i studentstorbandet. Blåsekarrieren har fortsatt. Sverre trakterer, etter behov, også trompeten i samklang med Ringerike Trekkspillklubb. Han benyttes i tillegg som fast trompetist i Sørum Kirke.

Øystein Eriksen

ØYSTEIN ERIKSEN -

TREKKSPILL

Tlf. 945 07 508

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Øystein er født i 1962. Oppveksten var på Vik i Hole kommune, bor nå på Jevnaker.
Øystein begynte å spille trekkspill i 1968 med Arild Formoe som lærer. Han var elev hos Formoe til 1973 da han begynte hos Jon Faukstad. Øystein var med på sitt først NM på Fagernes i 1972.

 

Det ble etter dette mange deltakelser på NM med flere NM-titler som solist og i klassene for duett, kammer, orkester, underholdning og gammeldans. Han har også vært med i flere internasjonale konkurranser med 3. plass i 1977 i «International tape-recording competition for accordion soloists» Som tittelen indikerer ble bidragene sendt inn som opptak.

 

Øystein hadde i mange år en trio som spilte til dans i distriktet. I tillegg til å spille trekkspill, har han også spilt el-bass i mange år, blant annet med to år som fast bassist i Aage Sogns orkester med Annbjørg Lien.

 

Øystein har i flere år vært benyttet som dommer under NM i alle klasser.

 

Øystein hadde sammen med Steinar også eget platestudio, Viklund Lydstudio, hvor det ble spilt inn og produsert mange plater/kassetter av orkester fra hele landet. Det ble også laget radioprogrammer for NRK.

 

Den første gammeldansplaten han var med på var med Steinar Eriksens gammeldansensemble i 1976. Platen ble spilt inn i «gamle» Rosenborg Studios i Oslo. Produsent av platen var den kjente orkesterlederen Kjell Karlsen.

 

Øystein har hatt mange radio- TV-opptredener der det meste har vært med Brødrene Eriksens kvartett (Tormod Aune på bass og Jan Andreassen på gitar). Kvartetten ble i mange år benyttet hyppig av Sven Nyhus i hans gammeldansprogrammer i radio og TV.
Han har vært med i Ringerike trekkspillklubb siden 1978.

Erik Tangen

ERIK TANGEN -

TREKKSPILL

Tlf. 99526895

Erik tangen er født i 1960, oppvokst i Ådalen Ringerike, nå bosatt på Eina.

Erik begynte med trekkspill hos Arild Formoe i 1970. Han startet med dansespilling i 1983. Her spilte han blant annet med trekkspilleren Erik Nystrand. Han har vært med i Ringerike Trekkspillklubb siden 1997.

HILDE ØRPEN SAKSHAUG-

TREKKSPILL

Musikere vi ofte samarbeider med

Tlf. 995 18 248,
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Jan W. er født i 1952, bor i Hønefoss

 

Han begynte å spille trekkspill i 1960-åra, hos Arild Formoe og har faktisk spilt sammen med Steinar Eriksen i elevorkesteret der. Dragningen mot visesang og gitar ble etter hvert sterkere en trekkspillinteressen.
Trekkspillet ble lagt på hylla.

 

Kontakten med Steinar ble etablert gjennom at deres koner var venninner. Dette førte til et samarbeid med dansespilling, sammen med Steinar Halvorsen. Etter hvert ble det spilling med Steinars bror Øystein også, særlig i gammeldanskvartetten, sammen med Tormod Aune.

 

Det har vært mange oppdrag i tv, radio, dansespillinger, konkurranser, kassettinnspillinger og plateinnspilling, festivaler, samt i Ringerike Trekkspillklubb, som har vært en udelt glede. Siden oppstarten av Ringerike Trekkspillklubb i 1976 har Jan W. vært med Steinar og Øystein Eriksen i ulike sammenhenger.

Knut Bjerke

KNUT BJERKE -

FIOLIN

Tlf. 955 24 096

 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Knut Bjerke er født i 1948, bor i Vikersund

 

Med oppvekst i Heradsbygda i Ringerike startet han som barn å spille mandolin, da etter gehør. Senere ble det fiolin fra 20 års alder. Knut har gjennom årene spilt med flere musikkgrupper også med deltakelse i flere NRK-programmer. Med Gruppa Flatbygd og Døl deltok han ved Landsfestivalen for gammeldansmusikk i 1987. Han var også i på landsfestival i Førde i 1986.  Knut har også vært mye på turer til spellemannsstevner i Sverige, blant annet med Malung Spelmannslag.  

 

Sammen med kone Gunn var Knut med og startet Modum Spell og Danselag i 1995, hvor han spilte i flere år. Knut har vært med på flere kasett-/CD-innspillinger blant annet i samarbeid med brødrene Eriksens Viklund Lydstudio i Hole. 

 

I tillegg til å være Ringerike Trekkspillklubbs faste felespiller, spiller Knut i Feleringen i Sigdal, hvor han har vært med siden 1995. Han er sammen med Gunn aktiv med kulturutveksling med musikere fra Russland, Sverige, Tsjekkia, Østerrike og Italia.

Erling Kleven

ERLING KLEVEN -

SANG

Tlf. 909 26 878 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Erling er født i 1962, bor på Hallingby i Ringerike.

 

Han vokste opp ved Fjorda på Bjonskogen med mor og eldre bror som spilte og sang. Inspirert av mor og storebror ble han revet med og stod på taburett og sang for karameller i 5 års alder. Fra 15- årsalder ble det gitar, i tillegg til sang. 

 

Erling var med i Bjoneroas første rock-/pop-/ danseband «Wezzia», som ble Hadelandsmestre i rock i 1979. Etter dette ble det kun sang hjemme sammen med barna, helt frem til 1993, da han ble med i   gammeldansorkesteret «Rester». Her ble det utgivelse av kassett, «På menyen» i 1996, og en CD, «Utedassen» i 1999. Han sang også på RTK’s CD-utgivelse «Ved Tyrifjorden» i anledning NM i trekkspill i 2002.

 

Erling har også spilt i danseduo med sin sønn Morten Kleven. Siden 2010 har det vært dansespilling med trekkspilleren Morten Karlsrud. Han har en forkjærlighet for sangtekster som forteller en historie og foretrekker å synge på norsk eller svensk.

 

Erling har vært tilknyttet Ringerike trekkspillklubb ved ulike oppdrag siden 1998.

Jan Willi Andreassen

JAN WILLI ANDREASSEN

GITAR