Jakob Scharff 1s      Den 26 oktober kl 19.00 var alt klart for en forestillingen viet den gripende og tragiske historien om familien Scharff fra Hønefoss og i særdeleshet musikken til komponist og fiolinist Jakob Scharff.

Konserten ble storartet og her kan du lese hva Ringerikes Blad skrev om saken og se alle bildene.

Her kan du lese om hva gruppen ønsker å gjøre videre

Jakob Scharff 2sAnne Gro Christensen har arbeidet lenge med et bokprosjekt om familien og gjennom dette arbeidet har hun kommet over noter etter Jakob Scharff. Disse ble oppbevart av Håkon Sødal, komponist og bestefar til Stein Sødal - kantor i Hønefoss kirke. Stein  hadde funnet notene ved en tilfeldighet.

Notene ble overlevert til Steinar Eriksen som har gått igjennom et stort materiale og deretter arrangert, bearbeidet og i noen tilfeller fullført Jakob Scharff sitt arbeid. Her finner vi musikk til alt fra strykeorkester, korps, kafeorkester og dansmusikk.

Jakob Scharff 3sStilartene og klangbildene er varierte og interesante. Materialet bærer preg av at mye ikke er fullført, for han skulle jo vende tilbake. Slik ble det dessverre ikke. Jakob Scharff og nesten hele hans familie døde i Auschwitz i løpet av 1942.

Vår forestilling blir en blanding av den gripende historien om familien og musikken etter Jakob Scharff med forskjellige artister.

Artister som deltar på konserten er:
Per Vollestad (sang/tekstforfatter) og Bjarne Magnus Jensen (fiolin),
Madeleine Ossum og Linn Beate Eriksen (fiolin), Camilla Ossum (piano), Jan Ekornrud (bass), Jan Andreassen (gitar), Rolf Dragsten (slagv), Anne Gro Christensen (forteller/forfatter), Ringerike Trekkspillklubb og Steinar Eriksen (arrangør og dirigent).

I tillegg vil dere få en musikalsk overraskelse på konserten - en sterk opplevelse.