Ringike Mannskor
Det ble en flott konsert med fullt hus i Bysalen amfi fredag kveld. Ringerike Mannskor feiret sin 20 års dag sammen med bl.a. Ringerike Trekkspillklubb.

Etter en flott åpning med bl.a. prolog og sangen Fest ønsket Erik Sundvoll alle hjertelig velkommen til jubileumskonsert. Kveldens konferansier var Stein Stigsrud som tidligere hadde vært korets dirigent. Ringerike Mannskor sang seg deretter igjennom kjente sanger som Ringerik av den lokale komponisten Håkon Sødal, flere Evert Taube melodier godt ledet av korets dirigent John Bråthen. I siste halvdel av første avdeling var det Ringerike Trekkspillklubb sin tur og det ble både trekkspill og sang ved Anita Hol. Så var det duket for en pause og det ble servert kaffe og kaker i lange baner.

Pausen ble nok noe lenger enn arrangøren hadde tenkt, men det var mange publikummere som ønsket å snakke med både sanger og musikere over en kaffekopp. 2 avdeling ble åpnet av trekkspillklubben med blant annet panfløytesolo av Rolf Dragsten i Gabriellas sång. Trekkspillklubben avsluttet sitt innslag med Lill Lindfors sin melodi Musik skal byggas utav glädje og folk sang med. Ringerike Mannskor tok så over roret. Muntert ble det når koret sang seg igjennom Det er Norden, der løfter sin Pande på alle nordens språk.

Dirigent John Bråthen uttrykte glede for at det ikke var noen fra Finnland i salen, ei heller fra Island selv om vi tilhørere antok at både teksten på islandsk og finsk var helt perfekt. Kjente sanger som You raise me up og Yesterday ble fremført med flott dynamikk. Før siste nummer var det blomster til koret fra kultursjef i Ringerike kommune, Jan Berg. Erik Sundvoll takket de medvirkende med blomster og en lang, men flott konsert ble avsluttet med Ved Tyrifjorden med et strålende mannskor, trekkspillklubben og et stort publikum.