RTK sommer13 sI godt og varmt sommervær avholdt Ringerike Trekkspillklubb sin sommeravslutning den 4 juli. Evy og Steinar Eriksen hadde innbudt nærmere 40 personer til sitt hjem i Hønefoss. Etter at alle gjestene var ankommet var det tid for en høytidelig stund.

Under 30 års jubileet for trekkspillklubben for litt over et år siden var dessverre et av medlemmene forhindret fra å komme på jubileumsfesten. Nå var imidlertid alt klart for at Eivind Nyhagen Aalde skulle få sin fortjente 30års gave fra klubben. Eivind var med å startet klubben i 1976, men har pga arbeid vært borte fra klubben i mange år. Rett før jubileet var han imidlertid tilbake i klubbens rekker.

Trekkspillklubben har gjennom en tid hatt 3 "aspiranter". Ordet aspirant har nok vært brukt på spøk. Alle tre har lang tid bak seg som musikere og holder et høyt nivå. Nå ønsket imidlertid trekkspillklubben at disse til tross for at de ikke spiller trekkspill, også skulle bli A-medlemmer i klubben. Brødr Eriksens gitarist gjennom alle år - Jan W. Andreassen, trekkspillkaféens sangfulg - Anita Hol samt trommeslager og panføytist - Rolf Dragsten ble alle overrakt blomst og ønsket velkommen som A-medlem

Det ble også blomst til gamle medlemmer som har funnet veien tilbake til klubben. Eivind Nyhagen Aalde og Herbert Sandli var begge med og startet klubben. Grete Felberg var med når klubben hadde sitt 15 års jubileum. Alle tre er nå tilbake til klubben.

Trekkspillklubbens første æresmedlem, Odd Brudvik ble kalt frem for å motta sin hyllest og samtidig et diplom som æresmedlem. Brudvik fikk så beskjed om å bli stående der framme. Han skulle få besøk som æresmedlem i klubben.

Klubbens dirigent, Steinar Eriksen informerte så om at man skulle utnevne æresmedlem i klubben. Styret i klubben kom fram (Erik Tangen, Bjørn Folke Persson, Tor Hagen og Øystein Eriksen) for å meddele at de hadde gått ut over sine fullmakter. Det står bl.a. i vedtektene til klubben at det er årsmøtet som utnevner æresmedlem. Det var imidlertid ikke mulig å få til da æresmedlem også var på årsmøtet.

Steinar Eriksen gav noen stikkord på nytt æresmedlem.

Lang fartstid i klubben - dvs vært med fra starten
Solistoppdrag i klubben
Konsertmester i klubben
Sentral i klubbens oppbygning
Dirigentens høyre hånd
Lengst fartstid som formann/leder
Lengst fartstid som nestformann
Lengst fartstid som sekretær
Kan ikke noter
Har fantastisk gehør
Dyktig arrangør
Dyktig komponist
Sentral i trekkspillmuseets oppbygning

Mange var nå svært forvirret og forstod ikke hvem dette kunne være. Så røpet imidlertid Steinar Eriksen at dette ikke var mulig å få til i en og samme person. Så kalte han frem Jan Heggelien, Thorbjørn Eriksen og Arne Halden til stor applaus fra alle innbudte. Steinar Eriksen sa at et enstemmig styre ønsket å hedre de tre med æresmedlemskap i Ringerike Trekkspillklubb og at trekkspillklubben takket for deres store bidrag til trekkspillet generelt og trekkspillklubben. Leder i styret, Erik Tangen overrakte et flott drikkehorn med inskripsjon og et diplom til stående applaus fra alle.

Etter intervju og bilder med journalist fra Ringerike Blad og gratulasjoner, var det tid for bespisning i det store partyteltet som var satt opp. Festen fortsatte utover i de sene timer med trekkspillmusikk og sang og en glad gjeng som alt har mange nye planer for framtiden.


RTK sommer1 s RTK sommer2 s RTK sommer3 s RTK sommer4 s RTK sommer5 s RTK sommer6 s RTK sommer7 s RTK sommer8 s RTK sommer9 s RTK sommer10 s RTK sommer11 s RTK sommer12 s